Protejarea datelor cu caracter personal este problematică în Occident

376054CHIŞINĂU, 3 iunie – Sputnik Moldova. În ţările occidentale, dezvoltarea tehnologiilor informaţionale, pe care le valorifică din plin serviciile secrete, s-a produs în paralel cu adoptarea unei retorici exagerate privind drepturile omului, inclusiv în ceea ce ţine de dreptul cetăţeanului la protecţia datelor cu caracter personal. Recentele scandaluri din SUA şi Europa au scos în evidenţă această problemă gravă la care guvernele încă urmează să găsească o soluţie adecvată, susţine avocatul Igor Ciuru.

Potrivit lui Ciuru, chiar dacă vor fi luate măsuri de protejare a datelor cu caracter personal, serviciile secrete vor găsi modalităţi de a urmări în continuare cetăţenii. Astfel, problema este una de perspectivă, iar acest lucru îl înţeleg americanii şi europenii, care sunt îngrijoraţi în mod firesc pentru felul în care sunt protejate datele lor cu caracter personal.

Sondajului Internaţional „Sputnik.Mnenia” (Opinia.Sputnik), desfăşurat de agenţia britanică de cercetare ICM Research pentru agenţia internaţională şi Radio Sputnik, a scos în evidenţă îngrijorarea americanilor şi europenilor în legătură cu problema păstrării secretului datelor cu caracter personal.

Potrivit datelor sondajului, un număr considerabil de respondenţi din Europa şi SUA consideră că cele mai mari reţele sociale din lume şi companii IT transmit ilegal datele utilizatorilor Agenţiei pentru Securitate Naţională a SUA (NSA).

Sursa: http://sputnik.md/opinion/20150603/376150.html

Подпишитесь на Telegram-канал "Евразийская Молдова": самые свежие новости, аналитика, обзоры и комментарии о развитии Евразийского экономического союза. Подписаться >>>